2014. okt. 31.

Útvesztő (Maze runner) - Spoileres vélemény/leírás

Ez a vélemény sok Spoilert tartalmaz, aki nem látta a filmet és nem akar Spoilert NE olvassa tovább. 

   Hát sziasztok! B Missery jelentkezik, egy kicsit sokkos állapotban. Ugyanis ha nem is mindennap,de rászántam magam és eljutottam a moziba. Sok film nem volt amit megakartam nézni ,így egy jónak ígérkezőt (sci finek harangozták és köztudott,hogy én harapok mindenre ami az) választottam. Az útvesztőt.


     Adott egy fiú, aki egyszer csak egy liftszerű építményben ébred és azt sem tudja ki/hol/mit csinál. Egy csapat fiúval ragad, akik elmagyarázzák neki,hogy egy mezőn van, amit egy labirintus vagyis útvesztő fog körül. Nem engedik ki, mert csak az arra kijelölt futárok mehetnek ki a veszedelembe, ahol képtelen bárki is éjszaka megmaradni. Merthogy ott laknak szörnyek is (mert miért ne laknának?), pontosabban Siratok (köszönjük magyar nyelv). Ezekben a lényekben csak egy hiba van. Hogy amint megláttam őket, romba dőlt az a kis porszemnyi esély is,hogy talán nem a jövőben játszódik. De erről később. Thomas (a főszereplőnk,aki időközben visszakapta a nevét) igazi kíváncsi természet, sok mindenre rájön, például arra,hogy ő miatta is vannak itt, de ez csak később derül ki, mert úgy látszik,hogy a vírus (amit a Siratók "csápjai" lövellnek ki) miatt visszakapják a teljes emlékezetüket,csakhogy abba belehalnak és jóformán zombikká változnak. Ezért csak hebegve-habogva (agresszívan) ölelgetik  megtámadják Thomast és őt hibáztatják(ami helyes is lenne). Később ez kiderül,mert hogyhívjákka(nem jut eszembe a neve, negatív is volt és na.) rájön,hogy T bűnös miatta kezdődtek ezek a furcsaságok; megszegték a szabályokat,később nyitva maradt a kapu,ami elválasztja őket az útvesztőtől és végső ok a lány megérkezése volt. A lány. Na igen. A rossz - vagy jó - az volt, hogy csak fiúk voltak összegyűjtve erre a helyre, míg meg nem érkezett egy csajszi, Thomas nevét nyögve. No comment. A vége csattanóval végződött, a negatív emberke néhánnyal ott maradva fellázadt, illetve a lázadók lázadtak - én sem értem nyugi - inkább és mentek el,hogy kijuthassanak( T talált egy módszert, miután megölt egy Siratót futárnak nevezték ki így felderítve a labirintust talált egy ajtót amit a Siratók használnak). Kijutnak Happy end. Na nem. Nem itt. Szegény Chuck (T barátja,kisfiú, tehát nem is tini)  meghal(én sírtam rajta), kiderül amire számítottam a jövőben játszódik, a nap felégette a Földet, ezzel megölve sokakat és egy halálos vírust engedve el. Ez az egész nem egy Útvesztő, hanem próba volt,hogy túlélik-e ezt az egész herce-hurcát.

   Na jó,most leírtam nektek háromezer szót ebből értetek kb. négyet,de nem baj. Nem akartam neten megtalálható tartalmat leírni, bár legközelebb inkább azt teszem. :D

Pozitívum - Negatívum avagy B Misseryféle módszer:
+ Dylen, mint Thomas. Valaki pls, élesszen újra! Hát lehetett volna ennél is jobban kipurcantani vele? :3
+  Thomas Brodie-Sangster, mint Newt. Imádom! Love that boy!
+ Maga a történet, mert egyáltalán nem sci fi jellegű, csak hát a vége :/
+ T és Teresa benne vannak a lecsóban  és igazából negatív karakternek kéne őket sorolni. De nem. Csavar. Mert ez is kell és ettől olyan jó.
+ Thomas viselkedése. Kíváncsi. Bátor. Szexi. Tökéletese. Pont.
+ Tömény akció. Semmi románc. Plusz pont.
+ Minho. Én bírtam.
+ Chuck. Mert ő Chuck. Kell a történetbe.

- A robotok. Pls! Most miért kell lelőni a poént a modern technikával? Miért?
- A vége. Miért kell elrontani? Miért? Miért hal meg Chuck? Miért? És Gally( haha, eszembe jutott a csillámpóni negatívka neve :3)? Lehetett volna jobb is.
- A többi emberke. Oké Albyról, Chuckról és Minhoról kapunk infókat, de a többiek? Hol vannak? Sehol? SEHOL!
-  Gally mi a faszt csillámpóniuraságot értetlenkedik? Ha? Mi baja? MI? Son of a bitch. Majdnem megölte Thomast. :(

Nos többet nem pofázok és nem ragozok semmit, ha szereted a furfangos, csattanós, nagy adagban adagolandó akciót sajnos vegyítve sci fivel, akkor nézd meg, mert neked való!

Supernatural-os és Doctor Who-s álmokat, B Missery

U.i: Nincs időm átnézni,elnézést a helyesírási hibákért, hibás vagy értelmetlen mondatokért!
U.i2: Igen,tudom értelmetlen keszek-kusza, de sajnos a történet is. És csak akkor érted meg, ha láttad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése