2014. nov. 3.

Hogyan alkoss jó karaktert?

Ahoy minden kedves idelátogató!

     Tudom, kicsit vagyok csak túlpörögve de ez van,meg kell szokni, hogy ilyen vagyok.
A nagy kérdése ennek a bejegyzésnek az,hogy hogyan is alkossunk karaktereket. 

Ezek a tippek egyaránt lányokra és fiúkra is értetődő:

1. Pozitív vagy negatív?
Ahhoz, hogy tovább haladhass a karakterfejlődés rögös útján, le kell fektetned az alapokat. A karakter pozitívként tevékenykedik, vagy negatív karakternek tervezed? Fontos, hogy legyen a történetedben egyaránt néhány kellemes személyiség, de ne hagyd ki a negatív energiákat adó karakterek sem.

2. Most sablon, vagy nem sablon?
Hogyan zárhatod ki azt, hogy ne legyen sablon? Először is ne olyan színészeket válogass szereplőgárdádra akik minden második blogon megtalálhatóak. Egyszerűbb, (vagy néha merészebb) esetekben ne is hozz róluk képet, minden ember képzelje el a karaktert a megadott szempontok szerint. Ezek után csak annyi a dolgod,hogy a személyiségét átalakítod valamivel egyedibbre.

3. Személyiségjegyek, hogyan válasszak?
Ha már tudod a főbb ismertetőjegyeket (például,hogy kedves vagy tisztelettudó), mindenképpen rakj bele rossz tulajdonságot is. De ne félj, ez nem rontja el a karaktered, csak nem lesz tökéletes, lesznek hibái. Hiszen ki az akinek nem kéne az a bizonyos radír?

4. Mi legyen a neve?
Semmiképpen ne legyen olyan, ami minden második embernek van/használja. Akár kitalálhatsz egy újat, vagy keresgélhetsz az interneten, de mindig törekedj olyanra, amit eddig még nem sokszor hallottál. Ha tetszetős, vagy mert éppen a karakterre illik, esetleg csak ott van és nem agyon használt, akkor vedd el, mert csak jó lehet!

5. Hogyan alkossam a stílusát?
Lehet akármilyen, csak egy valamit fogadj meg! Legyen hű magához. Tehát ha ő szereti a szoknyákat, akkor vegye fel gyakran, legyen neki belőle több, és ne mondja minden másodikra azt, hogy utálja.

6.Ha elképzelem minek képzeljem?
Nem mondhatom azt,hogy ne legyen unalmas vagy szőke, viszont tipikus kinézeteket (szőke haj,kék szem stb.) ellehet kerülni. Nincs sok hozzáfűznivalóm, hiszen ezt ti alkotjátok, ebbe nem szólhatok bele. De azért figyeljetek a gyakori minták elkerülésére.

Remélem néhány dologban segíthettem, nyugodtan írjatok további tippeket, esetleg a problémátokat, én szívesen meghallgatok bárkit!

B Missery

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése