2014. nov. 28.

Doctor Who - avagy ha van egy kedvenc sorozatod, mutasd be és fényezd

Haller! Oké nyilván nem gondoltam komolyan,hogy fényezni fogom (áh nem), viszont mivel időm úgy engedte, hogy géphez ülhessek, és bevallom kritikához és ajánlókhoz már fáradt vagyok, így íme, én mivel ütöm el az időm.

Doctor Who

Magyar címén "Ki vagy, Doki?" (amit megjegyzem a rajongók nem preferálnak) egy már 51(!!) éve képernyőn lévő sorozat. Igen, most jön a kérdés, ha a rajongókból nincs is hiány, mégis hogyan bírta ki a sorozat?

A válasz egyszerű, regeneráció. Hogy ez mit takar, csupán annyi,hogy a főszereplő Doktorunk (mármint a neve az, hogy tényleg Doktor-e nem egyértelmű), egy földönkívüli, ki képes halál helyett regenerálni magát, így teste és személyisége megváltozik (ezért számoljuk őket, hogy 10. Doktor stb.) s a már megfáradt színészeket is lelehet váltani, így a sorozat folytatódik, csupán új külsőben éli izgalmas kalandjait 

Ez egy abszolúte idegennek kicsit tömény, lehet, de a sorozat is összetett, fontos ha elkezdened bizony ne a mostani részektől hanem az első évadtól. Itt ugrunk bele a következő témába, de hát tök hosszú!!
Ja, igen 30 valahány évaddal tényleg az, viszont nem kell idegtépően 1963-tól kezdeni, elég az afféle "New Who"-nak nevezett éráktól (tehát 2005-től). Hogy miért mondom ezt? A válasz abban rejlik, hogy mint minden sorozatban itt is van sötét korszak, a DW egy ideig szünetelt, így a mozi film (mert az is van) után kb. 10 évig szünet volt, majd 2005-ben újra elindították. És szerencsére sok érdeklődés van a sorozat iránt, mint gyerekek, mint felnőttek körében.

 Pár szóban:
A történet tömören egy ügye fentebb említett idegenről szól, ki a űrben - és gyakorta a Földön - különböző ellenségeket győz le, egy csinos lány, esetekben fiú útitárs mellett. 

Kiknek ajánlom?
Sci fi rajongóknak, akik szeretnek nevetni, akik szeretik a kalandokat és akik számolnak a garantált függőségekkel.
A kritikákat, satöbbi holnap illetve holnapután pótolom!!

Málnás habcsókos szép jó estét! B Missery




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése