2014. nov. 8.

Kritika / Halálos csók

Bumm! Jó reggelt Vietnam! Mint észrevettétek, mindennap legalább egy kritikát hozok(ha van persze), de az is megesik, hogy kettő is befér. Ez attól függ mennyi időm van értelemszerűen. :) Azt hiszem ma még fogtok velem találkozni, legalább egy kritika, vagy más bejegyzés képében. Nem szónokolok, azt megteszem máskor is, mindenkinek szép hétvégét!


Ez a kritika nem bántásból íródott!
(A kritika csak az első pár fejezetről szól!)

Történet - Tartalom:
Nos, mostanában sok HP fanficet kapok, ami nem baj hiszen mindent szívesen olvasok, és azt hiszem most ezt is nagyon megkedveltem. Harry, Ron és Hermione a három főszereplő, így kicsit lelombozódtam,hogy nem OC* karaktert használsz. Hiszen mi lehet jobb, mint kifejteni egy karaktert, megismerni minden mozzanatát és eldönteni,hogy szereted-e vagy sem? Az OCC* karakterekkel meg az a baj,hogy tudod,hogyan fognak viselkedni. De persze így is alkothatsz egyedi történetet, csak nem az igazi. A prológus után azonnal folytatódik az első rész, ami nem jellemző erre, ilyen megoldással még nem találkoztam, gratulálok, a bevezető pontosan azt a szintet hozta, amit kellett neki, köszönöm! Az első rész nagyon rövid, szinte alig történik valami, javaslom inkább szedd egybe az egyes részeket. "Harry lassú léptekkel haladt az ajtó felé, majd csiga lassú tempóban nyomta le a kilincset, mintha ő is félne attól, ami az ajtó mögött várja. "  Harry lassan haladt és lassan is nyomta le a kilincset? Elég csak az egyik. Például Harry az ajtó felé lépkedett és csiga lassú tempóban nyomta le a kilincset. Úgy túl zsúfolt, engem például megkavart. Az első részt két részbe szedted, ami lényegtelen, elég lett volna csak külön választani őket egy bejegyzésben, például egy csillaggal, vagy hagyj ki sok helyet, a lényeg,hogy fektess hangsúlyt, hogy témát/jelenetet akármit váltasz. Nem lesz az zavaros nyugodj meg! :) 

Magával a történettel nincs semmi bajom, a karakterek kicsit lelomboztak, de embere válogatja. Nagyon összeszedett kis regény lesz ebből, sok sikert!

10/8


Írásmód:
Kevés helyesírási hibád van, ami nagy szó, egyetlen dolgot tudok felhozni, mutatom:

-De igen! - Hermione mérgesen, összeszűkült szemekkel nézett a vörösre, aki idegesítő vigyorral válaszolt erre. ( Az erre egyébként teljesen fölösleges oda, én anélkül is megértem)
-Itt vagyunk - mondta Harry, figyelmen kívül hagyva a veszekedést. Teljesen hozzászokott már ezekhez a mindennapi vitákhoz.

– De igen! – Hermione mérgesen, összeszűkült szemekkel nézett a vörösre, aki idegesítő vigyorral válaszolt erre.
– Itt vagyunk! – mondta Harry, figyelmen kívül hagyva a veszekedést. Teljesen hozzászokott már ezekhez a mindennapi vitákhoz.

Néhány elírás, vesszőhiba, szótaghiba, de ilyen mindenkivel megesik, összességében rendben van.

10/7

Kinézet:
Van stílusod meg kell mondjam, a fejléc briliáns, nekem nagyon tetszik, esetleg az a homályosítás Harry válla fölött kicsit bántja a szemem, de tényleg kiváló munka. A designben csak egy valami rossz, még pedig a bejegyzés háttere. Néhányszor bele megy a háttér a szövegbe ami marha zavaró és nehéz is elolvasni. Szerintem elég ha ott a háttér egyszínű, az is tud mutatós lenni a maga módján. Észrevettem, hogy a chat szövegét nem lehet elolvasni, ajánlatos orvosolni ezt.

Szép, rendezett, apró hibákkal, de az mindenhova kell.

10/7

30/22

Megjegyzés: Respect!, 
OC: Own Character - Saját karakter

OCC: Olyan karakter, ami már szerepelt egy adott történetben, de viselkedése és mozzanatai eltérhetnek.

További jó blogolást! 
B Missery

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése