2015. febr. 23.

(B)romancek - Öntsünk tiszta vizet a pohárba

Hai!
A mai téma kicsit talán személyes lesz, ugyanis hoztam nektek egy cikket/véleményt arról, ÉN miként vélekedek a bromancekről, és mi lenne a helyes meglátás minden elutasítónak. 

 Kezdjük talán a példákkal, csakhogy ne a semmibe beszéljek, itt van például az egyik leghíresebb Destiel (Dean + Castiel, Supernatural), amit bevallom, mint olyan ember aki életében nem shippelt még senkit, bizony Destiel igenis kézzelfogható számomra. A következő a listán Larry (Louis + Harry, One Direction), ugyanis én őket ismerem még így "híresen".Bevallom én nem igen látok benne esélyt, de ki tudja? Itt van még Johnlock (John + Sherlock, Sherlock) vagy Samstiel (Sam + Castiel, Supernatural) is. Nagyon sok ship( nemcsak bromancek de az más tészta) létezik és respect annak aki ezt mind összeszámolja. 

 És akkor evezzünk el a legelső témára ennek kapcsán, az utálkozók. Alapvetően én nagyon türelmes, kedves lány vagyok, de nálam is kicsapja a biztosítékot, a csapkodás és picsogás tömegszámra. Addig nincs semmi baj, míg még fancsali képpel de tovább görgetsz vagy lapozol, de mikor már oda kommentelsz vagy állandóan( nem viccelek, mindig) te kihangsúlyozod, hogy ezt utálod, az nem igaz, na ott kész vagyok. Nézned kell? Nem. Hallgatnod? Nem. Hinned kell benne? Nem. Then, what's the matter? Aki szereti a párost az meg hagy élje ki magát, úgy is lekakilja ha nem igaz, ha igen. Csak sajnos vannak olyanok akik ezt még mindig nem vették és megint ott vagyunk, hogy vita ebből, vita abból. Vannak idők amikor lecsillapodik a helyzet s addig oké, de amikor már ötvenedjére hallgatod ugyanazt, épeszű ember legyen a talpán aki ezt kibírja. Tehát, minden kedves olyan lény a földön aki esetleg ezt nem szívleli, lépjen tovább, ne érdekelje az ha a másik mást gondol, azért vagyunk, hogy legyen egy saját véleményünk, és ez így jó, de azért kulturáltan, köszi. 

 A shipperek. Nya, ide is elértünk. Tehát kezdjük azzal, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Akkor haladjunk tovább, köszönöm Boo ezt a szép mondást, igazán kreatív vagy.
Nincs bajom azokkal, akik normálisan, helyenként fangirlgörcsökkel küzdve, néha azért valljuk be csípősen, de helyt állnak a net ördögi bugyraiban, de. Itt jön a DE. Vannak - néhányan - akik azért nem a játékszabályok szerint játszanak. Értem én a fanatizmus legfelsőbb fokát(amiről később lesz cikk, haha), ami nálam a "Nem érdekel, ez így van, leb*szlak ha mást mondasz és sikítok ha meglátok akármit ami a szeretett személyhez/dologhoz/bandához/sorozathoz köthető" kategória. De ezt később taglaljuk. A következő a "kössük az ebet a karóhoz" amitől a falra mászok. Ez nem csak itt van jelen, legyen elég annyi, hogy #aminemigaszságazakkorisigaszság. Összefoglalva, amit eddig próbáltam elmondani, vannak jó emberek és vannak rosszak, reméljük ez így is marad, maximum valaki kipenderíti a csúnyashippereket és elgondolkodnak a helyes illemen. No comment.

 Utolsó, apró meglátásom vagy inkább személyes megjegyzésem az, hogy én amolyan semleges kategóriában próbálok maradni, vannak shippek amik jók és igazak is lehetnek, vannak amik kétségesek, de hé! Mért ne hihetnénk akármiben? Miért lenne ez baj? Ha valaki meg arra kényszerít, hogy szeress egy olyan párost akit nem szeretnél vagy mondj le arról amiben hiszel, hozd elém és beszéljen úgy a két szép szemembe, hogy ne legyen kedvem egy baltával meglátogatni. :D 



Egy zárókép, most valaki mondja,hogy nem zabálni valók *-* (Haha, ez az egyetlen kép amelyiket szeretem :D)


Ps: Véleményeket - ha vannak - kérem legyen szíves megfelelő hangnemben írni, különben kénytelen leszek törölni! 
Ps 2: Ti kiket shippeltek? :) 

Boo

8 megjegyzés:

  1. Na, most akkor jövök én, aki nem éppen a hosszú kommentárjairól híres. Igazából más miatt sem nagyon, de inkább hanyagoljuk a témát és a két kérdésedre válaszolnék
    (Először pedig még megjegyezném, hogy nem nagyon szoktam design/cikkes blogokhoz véleményt írni - tehát érezd magadat megtisztelve -, de a téma megfogott és erre sarkallt[asszem, van ilyen szó, de nem biztos] .

    Kezdeném ott, hogy - ne nézz hülyének! - kicsit összezavartál... vagyis inkább azt mondanám/írnám, hogy nem nagyon értettelek. Végig bromance-ként emlegetted a párosokat, de nekem inkább úgy tűnt, mintha szerelmesekként gondolnál rájuk, egy párként, vagy hogyan is fogalmazzak...
    (az én eszméletlen értelmes "véleményem", ami egy kérdésből állt inkább, most véget is érne.
    Ui. Larry shipper vagyok. ♡

    DC. xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, mert szerelmesek is nem? Vagy, what? Én nem értem, hogy ezzel mi a baj :DD Vagy a bromance az nem azt jelenti, hogy jelen esetben két ugyanazon nemű személy szerelmes és/vagy kedvelik egymást? Mert akkor javíts ki és akkor én is kijavítom magam :)

      Törlés
    2. Szia :)
      Nem, tévhitben élsz, ezek szerint, mivel a bromance az a brother és romance szavak... összegyúrása (:'D). BROmance. Inkább valami testvéri szeretetet jelent. Legalábbis én így tudom. :)

      Törlés
    3. Nem tudom, mert sok ember két hímnemű egyed párosítására használja ezt a szót :) Azért is írtam én így. Mindjárt utána nézek :D

      Törlés
    4. http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvtanulas__1535071-mit-jelent-a-bromance-szo
      Nekem van igazam :p :D

      Törlés
  2. Kedves Boo!
    Az előző hozzászólóval egyetemben, egy kicsit én is belezavarodtam ebbe a bejegyzésbe. Mintha kicsit összecsaptad volna,vagy nem is tudom, és itt nem megbántani akarlak, mert nagyon szeretem a blogot, csak én így látom.

    Őszintén szólva, ha számba vesszük, hogy Directioner vagyok, akkor ugye a larry stylinson eléggé érint. Nem azt mondom, hogy ne higgyenek benne, vagy hogy a larry shipperek már nem igazi rajongók, de azért az már durva, ha Eleanor-t álbarátnőnek, vagy egszerűen r...ncnak állítják be. Nem mindenki, persze, vannak larry shipper barátaim, akiket imádok, de pár személy elég ahhoz, hogy felidegesítsék az embert.
    Ez most személyes tapasztalat.: Egyszer leírtam ugyan így a véleményemet facebookon egy ilyesmi poszt alá, pár percre rá, pedig egy vérbeli larry shipper mindennek elhordott, és még én voltam a hibás, hogy más véleményem van. Pedig minden előítélet nélkül fogalmaztam meg, tényleg nem rosszindulatból írtam. (Ezzel csak az előbb leírtakat szeretném megalapozni, és azt, hogy nem szeretnék általánosítani).
    Gondolom van olyan "valami", amiért te is rajongsz, akkor pedig tudnod kell, hogy amit szeretünk, azt megvédjük, főleg ha esetleg abszurd vádakkal állnak elő.
    Ps.: Bocsánat, ha esetleg elfogultnak tűnik a megjegyzés, de mivel eleve nem szeretem a bromance-eket, így kicsit nehéz elvonatkoztatni a saját véleményemtől.
    Ps2.: Bromace-okat nem shippelek, viszont Zerrie (Zayn és Perrie) shipper vagyok:)
    Ps3.: Sorry, ha esetleg egy kicsit hosszabb megjegyzés lett, és nem lesz több utóirat.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csaptam össze, csupán általában így is beszélek és így is írom le a gondolataim :)

      Törlés